Wist u dat

Het uitstellen van een trimbehandeling in de winter is niet nodig

De meeste baasjes stellen de trimbehandeling van hun hond in de winter uit, omdat ze bang zijn dat hun viervoeter het koud krijgt of omdat ze denken dat het niet nodig is. Niks is minder waar.

Stel de afspraak voor uw hond in de winter maanden niet uit

Extra onderhoud is juist aan te bevelen

Lang(er) haar blijft bovendien langer nat en sleept meer bladeren en andere rommel mee naar binnen. Stel de afspraak voor u hond in de wintermaanden niet uit. Extra onderhoud is juist aan te bevelen. U kunt ook komen voor een onderhoudsbeurt. U hond wordt dan gewassen met een vochtinbrengende shampoo en conditioner. Daarna wordt de hond gefohnd, gekamt, nagels geknipt, voetjes rond geknipt, oogjes vrij geknipt, en de liezen geschoren.

Uitstellen van Trimbehandelingen

Trimbehandelingen uitstellen heeft in de meeste gevallen tot gevolg dat mijn collega’s en ik in het voorjaar een golf van ernstig geklitte of zelfs vervilte honden in de trimsalon krijgen. De enige diervriendelijke oplossing die ons dan rest is de hond kaal scheren.Trimbehandelingen uitstellen heeft in de meeste gevallen tot gevolg dat ik en mijn collega’s in het voorjaar een golf van ernstig geklitte of zelfs vervilte honden in de trimsalon krijgen. De enige diervriendelijke oplossing die ons dan rest is de hond kaal scheren.


Pijn

Klitten trekken aan de huid en doen pijn. Ernstige klitten kunnen bovendien voor wondjes en bloeduitstortingen zorgen.

 

Jeuk, wonden en smetplekken

Vilt sluit de huid af. Vuil en ongedierte kunnen er niet uit en er kan geen lucht bij de huid. Dit kan leiden tot jeuk, wonden en smetplekken.


Zelf nagels knippen?

De meeste baasjes knippen zelf de nagels niet. Wanneer er teveel tijd tussen de trimbehandelingen zit, gebeurt dit tijdens deze periode ook niet. Te lange nagels kunnen niet alleen in de voetzooltjes groeien, wat pijnlijk is en voor ontstekingen kan zorgen, maar kunnen ook gevolgen hebben voor de stand van de voeten.


Statische elektriciteit

Buiten is het weliswaar koud, maar binnen staat de kachel of de verwarming te brullen. Zowel de huid als het haar drogen door deze combinatie uit en zorgen voor statische elektriciteit. Waardoor de vacht sneller gaat klitten.


Jasjes, truitjes en dekjes

Jasjes, truitjes en dekjes zorgen voor wrijving met het haar en bij constante wrijving kan dit bij (half)lang haar voor klitten zorgen. Deze moeten voor ze naar binnen gaan dan ook uitgetrokken worden. Wij houden tenslotte ook onze winterjas niet aan in huis. Deze bevorderen bovendien de statische elektriciteit.