Vachtverzorging

ONTKLITTEN

Klitten en/of vilt zijn in elkaar gedraaide haren die niet meer doorkambaar zijn.  Soms kunnen klitten en/of vilt smetplekken veroorzaken doordat de huid verstikt raakt en hierdoor niet kan ademen. De huid kan ook geïrriteerd raken doordat  klitten of vilt constant aan de huid trekken. De enige optie is dan om de vacht kort te scheren. Daardoor kan de huid weer herstellen en ademen.

ONTWOLLEN

Bij het ontwollen wordt de dode onderwol verwijderd. Dit wordt door middel van wassen, weken en daarna uitblazen met de waterblazer op een natuurlijke manier gedaan zodat de vacht niet wordt beschadigd.

Als dit niet op de natuurlijke wijze lukt, kan door middel van een Coat King de restante onderwol verwijderd worden.

SCHEREN

Deze methode wordt toegepast bij diverse trimtechnieken vanwege het feit dat sommige lichaamsdelen altijd geschoren moeten worden. Dit is afhankelijk van de rasstandaard. Sommige honden worden helemaal geschoren. Dit gebeurt op wens van de eigenaar, of omdat het karakter van de hond een andere behandeling niet toelaat of wanneer de vacht zo in de klit zit dat er geen andere mogelijkheden meer zijn. Scheren wordt gedaan met behulp van een professionele tondeuse. Afhankelijk van de gewenste lengte wordt er gebruikt gemaakt van verschillende maten scheerkoppen.

UITDUNNEN

De vacht word uitgedund met een speciale effileerschaar.

WASSEN

Er is een elektrisch verstelbaar bad aanwezig wat omhoog en omlaag kan zodat grote honden zelf makkelijk in bad kunnen stappen.